Visie

Doen!

De gedachte achter mijn methode is heel simpel: Doen!

Spel met de ander

Geen theorielessen uit een boek, maar actief ervaren, proberen en leren. Bij boksen gaat het er niet om de ander knock-out te slaan, maar om het spel met de ander: de situatie inschatten, mogelijkheden verkennen, samenwerken, gevoelens herkennen, anticiperen, slim reageren, en snelheid, waakzaamheid, maar ook kwetsbaarheid en openheid tonen en uiteindelijk contact maken.

Boksen als metafoor

Ik gebruik boksen als een metafoor voor het leren omgaan met uitdagende situaties in je leven. Op een sportieve manier leer je spelenderwijs situaties te beoordelen en op constructieve manier te benaderen.

BOKSZ® is gebaseerd op 5 basisprincipes:

Balans – De basis geeft je inzicht in jezelf: sta je stevig? Hoe ben je geneigd te reageren in moeilijke situaties? Hoe verhoud je je tot anderen? Heb je je ademhaling onder controle? Sta je stevig? Ook als je onder druk staat?

Overzicht – Heb je de basis onder de knie? Mooi, dan gaan we nu werken aan het overzicht krijgen in uitdagende situaties: Hoe herken je bepaalde emoties, hoe plaats je die in een context en wat zijn de opties om hiermee om te gaan.

Kracht – Zoals bij boksen ligt je kracht niet per se in het fysieke, maar vooral op het mentale vlak: goede, slimme keuzes maken: waar sta ik voor, ga ik verder of geef ik mijn grenzen aan?

Spelen – Vaak onderbelicht en ondergewaardeerd, maar spelen is ontzettend belangrijk in je persoonlijke ontwikkeling. Spelen helpt je creatiever naar situaties te kijken en ermee om te gaan, het houdt je flexibel in je reacties en je keuzes, helpt je te relativeren en te ontspannen. Je gaat bewust je kwaliteiten inzetten of die verder ontwikkelen.

Zelfvertrouwen – Door te doen, te spelen en te reflecteren, zul je jezelf steeds beter leren kennen. Je kennis en vaardigheden nemen toe en je zelfvertrouwen groeit. Dit stelt je in staat om nog meer  over je zelf en de ander te leren.

Lees meer over mijn coaching aanbod of neem contact op over maatwerk.