Over Lucas

Sport

Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Vooral (kick)boksen is al 30 jaar één van mijn grote passies. Ik kan me geen leven voorstellen zonder sport en beweging. Ik weet dat het voor iedereen goed is om fysiek bezig te zijn. Behalve dat het gezond is voor je lichaam, is het ook gezond is voor je mentale gesteldheid.

Lichaam liegt niet

Ik geloof dat fysieke beweging leidt tot mentale beweging. Het lichaam liegt niet: verbaal kunnen we veel van onze patronen en reacties anders uitleggen of verhullen. Fysiek is dat een stuk ingewikkelder. 90 Procent van onze communicatie is non-verbaal, maar toch zijn we geneigd om de tijd vol te praten.

Leren

Door te kijken en te luisteren naar je lichaam kom je veel te weten over je eigen gedrag en de redenen voor dat gedrag. Boksen is een effectief en leuk middel om meer over jezelf, je gedrag en dat van anderen te weten te komen. En te leren hoe je daar (beter) mee om kunt gaan.

Sport als instrument

Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik met multi-probleem jongeren en gezinnen gaan werken. Al snel ben ik daarbij sport gaan inzetten als middel om tot een beter en sneller resultaat te komen. Ik gebruikte actieve werkvormen als voetballen, hardlopen, Thai-boksen en kickboksen. Ik merkte dat sport bij uitstek een instrument is om jongeren te bereiken en om op een ongedwongen wijze met hen te communiceren. Hun gedrag bij het sporten is een spiegel van wat hen mentaal bezighoudt. Op een actieve, speelse manier worden zij zich bewust van hun eigen gedrag, ontdekken ze waar dat vandaan komt en leren ze hoe dat te veranderen of beter mee om te gaan.

Trainingen

Na een jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening en jongerenwerk, een post HBO-opleiding trainen en coachen, heb ik de stap gemaakt naar het trainen van professionals. Met leiderschapstrainingen, persoonlijke ontwikkeling, omgaan met andere culturen, etc. werk ik inmiddels ook met volwassenen. Bij alle trainingen vormen sport en beweging een essentieel onderdeel. Ook in een professionele omgeving blijkt boksen een effectief middel en metafoor, om persoonlijk gedrag en dat van anderen te begrijpen en te leren hoe je kunt reageren in moeilijke situaties.

BOKSZ®

Mijn methode is het resultaat van mijn jarenlange ervaring, passie voor de sport en de wens om anderen te helpen daarmee te kunnen helpen.

Neem contact met me op over hoe ik jou met mijn ervaring kan helpen

Ik kan nog lang doorgaan over waarom BOKSZ® zo’n effectieve, leuke manier van jezelf ontwikkelen is. Maar ben je geïnteresseerd, neem dan gewoon contact met me op. Dan kan ik je nog veel meer vertellen. En kunnen we samen bekijken wat ik voor jou kan betekenen.